Izveštaj sa bala ETF BAFA 2007 godine

Pripreme za bal su počele u novembru mesecu. Određen je datum, ostalo je da se nađe novac. Zahvaljujući predstavnicima kolektivnih članova dobijene su donacije.

Predrag Mićović je ubedio svoj IRITEL da priloži 25.000 dinara. Klasnić Glišo iz TENT-a se rastrčao i dobio 50.000 od svoje firme, 25.000 od Pupin-automatike i 20.000 od Goše. Informatika je dala vredne poklone za lutriju. Zahvaljujući Saši Vajsu NBS je odštampala pozivnice i plakate. Od dobrovoljnih priloga gostiju na balu prikupljeno je 37.000 dinara, 30 evra i 20 švajcarskih franaka. ETF je dao oko 50.000 dinara i poklone za lutriju. Bilo je i nekoliko ličnih poklona za lutriju u toku bala.

Dejan Popović je angažovao orkestar, i to veoma dobar sa pevačicom neverovatnog glasa, koji se zove Happy Day. Osim ovog orkestra Prokin Milan je doveo nekoliko kolega i orkestar iz svog tango kluba, koji je takođe bio fenomenalan. I tako su se na balu smenjivala dva odlična orkestra.

Organizaciju bala su odradili studenti. Studentima je rukovodila studentkinja treće godine Katarina Ristić. Cela studentska ekipa je bila veoma uigrana i efikasna. Oni su razmestili svečanu salu, sklonili, pa posle i vratili, stolice i tepihe, i držali su bife u toku večeri. Bife se sastojao iz: slanog za na zub, sitnih kolača, pića i sokova. Tehnička podrška Računskog centra fakulteta obezedila je celovečernji direktan prenos bala preko interneta.

Bal je počeo u 20.00 časova. Gosti su se skupljali do 21.00 časa, a onda je Dejan Popović svečano otvorio bal. Od tad pa do ponoći neprestano se igralo sem u pauzi od dvadesetak minuta dok je bila lutrija. Ulaznice za bal su bili bedževi, pri čemu je svaki bedž imao svoj broj, koji je bio istovremeno i lutrijski broj. Lutriju je vodio Dejan Popović, a brojeve izvlačila Ministarka za telekomunikacije. Prvu nagradu, umetničku sliku Marijane Karalić, dobio je kolega Rajković iz Čikaga.

Iz neformalnih razgovora sa gostima utisak je da su gosti bili veoma zadovoljni balom, kazali su da su se lepo proveli, da je muzika bila izuzetna, a naročito su pohvalili studente za koje je jedan od gostiju kazao: ponašali su se kao pravi domaćini.

Kako je bilo na balu možete videti sa fotografija čiji su autori Momčilo Simić i Vladana Likar Smiljanić, i iz filma koji je snimio i sredio Milenko Cvetinović.